browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

McCol – a kedvenc koreai üdítőm

Posted by on 2012-10-07

Három fajta ember él a Földön. Aki szereti a McCol-t, aki utálja és aki nem is hallott róla. A magyarok nagy részét tudom ez hidegen hagyja, de ha valaki kijut Koreába okvetlen kóstolja meg ezt az árpából készült kólaszerűséget. :)

A kóla feeling meglesz, csak az utóíz szerintem az, amit többen nem szeretnek. Nekem pedig eléggé bejön az az ital. Volt hónap, hogy a McCol-t a a Sprite szerű Cider-el váltogattam, de aztán egy idő után azon vettem észra magam, hogy csak McColt-t vásárolok állandóan. Egy ilyen doboz ára változó, de a legtöbb helyen 900 won (180 HUF) körüli áron kapható. Természetesen létezik üveges kiszerelés is, amit a koreaiak előszeretettel visznek közösségi eseményekre (sportolás, piknikezés a szabadban, stb.).

Az ital érdekességei közé még a B1, B2, és C vitamin adalékokat sorolnám, de amiről nem mindenki tud, hogy az italt a hírhedt Moon-szekta (Egyesítő Egyház) egyik gyára gyártja. Az alapító, Moon tiszteletes, nemrég halt meg. A róla szóló egyik cikket ajánlom mindenkinek: KATT.

A fogyasztás szempontjából ez persze lényegtelen, de érdekesség. Ha valaki Koreában jár a McCol-t kóstolja meg, ha ízlik ha nem. Én amondó vagyok, hogy ha megadatik az, hogy az ember eljut más kultúrákhoz is, akkor kóstoljon meg mindent. Dobjuk el az előítéleteket, mert van akinek a disznóhús az undorító és a kígyó a normális, nekünk meg fordítva. Ez persze csak egy példa volt, de a lényeg,  hogy úgy nem mondhatunk véleményt valamiről, hogy sosem kóstoltuk.

Spark up! McCol ;-)

8 Responses to McCol – a kedvenc koreai üdítőm

 1. Vándormadár

  Ezt én is szeretem!!! :) Kicsit a kvaszra hasonlít, amit 2008ban Moszkvában ittam. Ami meg a szektát illeti, megvan róla a véleményem, kb. a World Mission Sociaty of Church of God (akik azt hírdetik, hogy Istennek van egy női imádzsa, elég erőszakosak a misszionáriusaik) “testvére” lehet az a Moon-szekta…

  • Váraljay Gabriel

   Van itt minden, de valahogy mindenki másképp áll ehhez a témához mint otthon. Otthon esély nem lenne ezeknek, mert körberöhögnék őket, itt azért sok ember tiszteletteljesebb. Én anno azt hittem, hogy a vallás hanyatlóban van világszerte, de Ázsiában elég keményen tartja magát még a keresztény vallás is.

 2. erik

  sztem ezért is oylan egyszálbél sok koreai. van itthon is vami árpaformula csajok esküsznek rá kilókat égeti

 3. Vándormadár

  Ááá, nemcsak ez!!! Kimcsit esznek, ami meggyorsítja az emésztést!!! Meg mindenféle diétás shake, stb :). Amúgy a koreai csajok nagyon fogyókúra mániások, ha nem vagy elég vékony, csinos, akkor eláshatod magad… :(. Pedig gyorskajákat is eszik rendesen…

 4. MRozi

  A ‘Sikhye’ nevű sárga fémdobozos italt kóstoltad már? Park Bom kezében látok olyat mindig és utána néztem hogy az valami rizs ital, de el nem tudom képzelni milyen íze lehet. Először azt hittem valami energiaital..

  (Amúgy ez az első hozzászólásom de már egy ideje olvasom a blogodat, minden “néma olvasó” nevében köszönöm hogy ilyen szorgalmasan számolsz be a koreai kultúráról)

  • Váraljay Gabriel

   Persze, ez az egyik tradicionális üdítő itt. Régen nagyon drága volt, de ma már kapható a boltokban dobozos változatban is. A piacon meg hűtött változatban üvegekbe töltve lehet hozzájutni. Az íze édes, és az alján sűrűn tele van rizsszemekkel. :) Szerintem finom, de nem kell nagy bombasztikus ízkavalkádot elképzelni. :)

   • Vándormadár

    Van egy jóbarátom, aki megőrül a sikhie-ért. Én először bevallom, nagyon nem szerettem. De most már kezdek vele megbarátkozni, végülis nem rossz :).

 5. phentermine ass phentermine

  I believe in loving everyone with their doing the same.
  Ask yourself, “when was the last time I took a walk on the wild side. She read the note and then heard heard sirens outside.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük