browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Megfázás ismét Koreában

Posted by on 2012-11-01

Pár napja lerobbantam egészségügyileg. Ilyen az első időszakban volt, ami ráfogtam a még nyugatról hozott egészségtelen és gyenge immunrendszerre. Bezzeg most majd erős leszek. Koreában van a hiedelmek szerint (amit én el is hiszek) a legszebb minőségű bőr (mármint az emberek arcán) és ezt mind a koreai termőföldnek lehet köszönni, aminek nincsen párja a Földön. Na én ugyebár azt hittem, hogy akkor én most Vasember immunrendszerre tettem szert és nem lesz probléma számomra az sem, hogy 17-19 fokban kell dolgozni a kávézóban, amit bírni fogok. Hiába vettem fel pólót a fehér ing alá amit ugyebár kötelező viselnek, megfáztam és délután már zombiként mentem haza a busszal (amit igen ritkán használok). Ennyit a magamba vetett hitről (agyam) és a realitásról (amit meg a testem gondolt). :)

Aznap este már hidegrázás és folyamatos beájulások és iszonyat sokat aludtam. Néha jött egy-két szobatárs akivel ilyen beszélgetések zajlottak le:

– Gabriel beteg vagy?

– Igen

– Van gyógyszered?

– Nincs

– Jól vagy?

– Nem, nem vagyok jól.

… majd ennyivel véget is ért a diskurzus és mentek az utukra. A thai szobatársam meg is jegyezte (persze röhögve), hogy ez a koreai gondoskodás, hogy le se tojnak? :) Én hidegrázás közben vele nevettem. Ismét ájulás és aludtam megint X órát.

Hát igen, ha belegondolok a koreai kultúrában nem ember az, aki nem megy be betegen és tolja tovább az ipart. Ha gyenge vagy, senki vagy. Nem lehetsz beteg. Fighting! Ez manapság engem viszont már nem zavar. Szombaton lesz egy hegyi túra, amire nagyon nem szeretnék elmenni.

Persze a házvezetőnőnk azért észnél volt és mindig küldött az egyik gyerekkel egy-egy narancsos italt, ami narancshéjjak cukorban való érleléséből, majd ezek leforrázásából készül. Irtó jó íze van és tényleg hatásos, csak nem sokáig. Be akartam bizonyítani magamnak, hogy lábra tudok állni én saját erőből is. Nos a bio megoldás igencsak lassú folyamat. Egy napot aludtam végig, de a tusoláson kívül semmi hasznosat nem voltam képes csinálni.

Ez marad mikor már leittam a levet. Én meg szoktam enni a cukros narancshéjat is:

Ma már, betegségem harmadik napján megfogadtam, hogy elhúzom a belem és megveszem azt a lórúgást amit Melinda tesztelt X hónapja, de egy gyógyszertárban sem találtam, így jutottam el arra az elhatározásra, hogy hagyom magam rábeszélni egy másik gyógyszerre, illetve kettő kombinációjára. :) Ezeket látni a fenti képen. Az alsó dobozban kék tabletták vannak, ami tudjuk mit jelent, persze nézték ezt már fogamzásgátló szernek is a csomagolása miatt. :)

약 (“jak”) azaz gyógyszer:

Étkezés után 1-1 tablettát kell bevenni napi 3x. Elvileg így 3-4 nap alatt el is fogy az adag. Jobban vagyok, de még nagyon Tay Zonday szerű hangom van. Ha valaki nem ismerné a Youtube egyik sztárját hát itt van:

Plusz információ: Melinda közben egyedül viszi a kávézót és megfázott rendesen, szóval ez nem mehet így tovább. Be kéne már fűteni. Szóltunk, de nincs komolyan véve…

25 Responses to Megfázás ismét Koreában

 1. Ágoston Péter

  :-/ Jobbulást!

 2. Tamita

  Üdv Gábriel! Ajánlok egy természetes gyógymódot ha elfogadod. Morzsolt majoranna fűszert vegyél, 1 teás kanálnyi adagot 2 dl forró vízzel önts le 10 perc múlva fogyaszthatod,nincs mellékhatása, boltban beszerezhető, naponta többször. Vírus ellen nincs hatásos antibiotikum, ez bevált. Gyógyulsát kívánok.

 3. Kíváncsifáncsi

  Jobbulást és teljes gyógyulást ! Melindának Is !

  Nekem nagyon bejön az evőkanál mézbe néhány ciromcseppet kell facsarni !! Naponta 4-5 alkalommal !!!

 4. Nevala

  “마요라나 ? :) Köszi” – huh, de megörültem, hogy ki tudtam olvasni! :)
  Jobbulást! :) A koreaiak nem ismernek megállást a munkában, remélem sikerül kilábalnod ezt a megfázást! “Figthing!” – bár szerintem ez az utolsó dolog, amit hallani akarsz most… :)

  Egyébként most találtam rá a blogodra, nagyon hasznos és tartalmas, köszönöm ezt is! :)

 5. erik

  belezd ki a taplónépet: zabálj nyakló nélkül fokhagymát.
  japánok régen fokhagymazabálóknak hívták őket szavuk se lehet.

  van egy szer, nincs mellékhatás, m.homeopata, de többet ér m vesemájfaló kemikáliák, engem már többször kihúzott szarból, vírust öl mint állat erre a többi nem képes +megelőzésre nagyon ott van.
  Név: oscillococcinum. francia boiron cég gyártja itthon egy ezres hat adag csak nem vitték fel ott az egekbe

 6. Vickx

  Jobbulást!

 7. Vándormadár

  Nálunk, a laborban télen gyakran elromlik a fűtés. Most már azért komolyabban veszik, de az ablakok szigeteltsége is elég rossz, tehét mínusz 20 fokban nem nagy élmény. Tudom, a fűtetlen munkahely jellemerősítő (mondjuk ilyen jellemerősítés nem kell…), de könnyebben lehet megfázni. Jobbulást!!! Én ginzenget iszom, ha beteg vagyok, nekem sokat segít. Talán a gyömbért is ki fogom próbálni később :).

 8. Sándor Feencné

  Szia, Gabriel!
  Remélem, jobban vagy-vagytok. A fokhagyma, a citrom,a méz,a hársfavirág–, a hagyma tea mind- mind használható és, ha van levendulaolaj – tegyetek a párologtatóba és akár pár cseppet a párnátokra és valódi selyemsálat a nyakba – ha fájna a torkotok. Forrót, boborékosat ne, csak langyosat egyetek-igyatok, ha a torkotok is bedurrant. És alvás…..Szép álmokat! Andi

 9. NyesteBrigitta

  Jobbulást!
  És hogy én is beálljak a sorba: az oscilococcinum nagyon jó, de isteni a levendula és a menta illóolaj is. A ruhádra kell cseppenteni 1-2 cseppet belőlük a szegycsontod környékére. Így egész nap beinhalálod őket. Szárít, nyugtat, gyulladástcsökkent. (Lehet többször ismételni, de akkor irtó szagos leszel.) Sógornőm ajánlotta nekem tavasszal, mikor Barnusom betörölközött náthaügyileg és nagyon bevált. (Neki a 3 fia homeopata dolgokkal nőtt fel, ma már 19, 16, 16 évesek és egészségesek, holott nagyon betegek voltak pici korukban és 1x sógórnőm megunta a sok antibiotikumot meg társait és utána az orvosok ámultak, hogy hogy rendbe jöttek a gyerekek. Még az óvodai tetűt viszek haza hercehurcát is illóolajos trükkökkel tartották távol.)

  • Váraljay Gabriel

   Azért kérek mindenkit gondoljon bele ahogy 38 fokos lázban oscilococcinumért rohangál egy koreai fővárosban. Ez így elméletben mind szép, csak a gyakorlat az, hogy erre nincs erő, másokat meg nem érdekli, hogy mi van velünk. :)

   • NyesteBrigitta

    Ja, erre én is gondoltam, meg arra is, hogy lehet Koreában nem lehet kapni. De a többi dolog beszerezhető kisebb rohangálás nélkül is.
    Amúgy az ugrott be, hogy én is csak azért vagyok ennyire vigéc, mert ha dögrováson vagyok, akkor is fel kell kelni a gyerek miatt és nem tehetem meg hogy vergődök egész nap, így megedződtem (ráadásul mindig ráérez és pont akkor a legelevenebb, mikor amúgy sem vagyok toppon).
    Remélem csakhamar meggyógyulsz!

    • Váraljay Gabriel

     A női és a férfi fájdalom és tűrésküszöb eltér. Igen elismerem, hogy erősebbek vagytok. :)

     • NyesteBrigitta

      Ezt nem tudom, mert csak a női oldalt próbáltam. :-) Meg ha egyedül lennék, magamra húznám a paplant és ki se bújnék pár napig. De egy kisgyerekkel együtt már más a helyzet. Elképzelem a lakást, ha egy napig szabadon garázdálkodna. Ajjjjjjjj! De szerintem simán a fejemen ugrálna, hogy keljek már fel. :-)
      Nagyon szeretem az írásaidat, te vagy az élő útikönyv. Koreáról amúgy sincs szinte semmi magyar nyelvű írás (nekem van két könyvecském, az egyik 14-15 éves kiadás, a másik van vagy húsz), részletes útikönyv pedig egyáltalán. Köszönöm, hogy olvashatom az élményeidet!
      Jobbulást!

 10. Csilla

  Mielőbbi gyógyulást!

 11. Maria

  Kedves Gábriel!
  Nagyon csendben vagy, talán még mindíg betegeskedsz!
  Remélem nincs komoly bajod “csak egy kis megfázás”.
  Mielőbbi gyógyulást!

  • Váraljay Gabriel

   Nem tűntem el, csak estére mindig rosszabbul vagyok és nincs erő cikket írni. Ha jobban leszek, ígérem folytatom a blogot.

 12. Gábor Erika

  Mielőbbi gyógyulást kívánok én is.
  Lehet, hogy nem egyszerre hat, de a klasszik C-vitamin is segít, lehetőleg nagy dózisban. Kiegészítésképpen jó lehet.

 13. Vándormadár

  Jobban vagytok már? Mielőbbi jobbulást! :) :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.